Nu de winter zo goed als voorbij is wordt het tijd om weer aandacht aan de tuin te besteden. De eerste zonnestralen komen er alweer door en in ons hoofd zitten we al languit achterover in onze mooie tuin. Echter zullen we dan eerst nog de nodige uurtjes in de tuin moeten steken. Hier daarom onze tuintips voor de aanstaande zomer, zodat jij met trots vrienden, familie en kennissen uit kunt nodigen.

Tuintips voor deze zomer

Een van de belangrijkste ontwikkelingen die we al enkele jaren zien is dat we graag kiezen voor een tuin die veel natuurlijke uitstralingen heeft. Ten slotte is de tuin ervoor bedoeld om te ontspannen en wat is nou een betere plek om tot ontspanning te komen dan in de natuur zelf.

Juist, we maken onze tuin zo natuurlijk mogelijk. Dat betekent een minder strakke en chique look van de tuin, maar juist wildere vormen. Dit bereik je niet door helemaal niks meer aan de tuin te doen, maar juist te kiezen voor elementen die van zichzelf wilder zijn. Zo kun je kiezen om de bestrating in wildverband te leggen of juist natuursteen te kiezen. Natuursteen is met de jaren dan ook steeds beter geworden. Naast de kwaliteit is ook de look van natuursteen gestegen.

Niet alleen natuursteen, maar er wordt voor veel meer soorten sierbestrating gekozen. Sierbestrating is eenvoudig in gebruik, het is gemakkelijk schoon te houden en de prijs is de laatste jaren een stuk aantrekkelijker geworden. Vind jij sierbestrating nog te duur? Kijk dan eens om b-keus te bestellen, waarmee je een groot percentage op de aankoop bespaart.

Kies een tuin die bij jouw situatie past

Een andere trend is om steeds beter te gaan kijken wat bij jouw tuin past. Hoewel natuurlijke tuinen populairder worden en dat sierbestrating steeds vaker wordt gebruikt betekent niet dat dit ook voor jouw tuin de beste keuze is. Kijk bij je tuin naar de huidige situatie, wat je van plan bent te veranderen en hoe goed dit aansluit bij jouw woning. Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin? Kies dan voor grote tegels, zodat alles er ruimtelijker uit komt te zien. Ook kan het zijn dat je een strak afgewerkte tuin hebt en je hier niet te veel aan wilt veranderen. Door slechts een aantal wilde elementen aan te brengen kan dit er rommelig uit komen te zien.