As we jong zijn, willen we allemaal naar de stad. Maar als we dan richting de dertig gaan en aan kinderen beginnen, gaan we toch eigenlijk wel een beetje twijfelen. Waar groeien onze kinderen beter op? Maar willen we de stad verlaten? Gaan we ├ęcht de rust opzoeken? Het zijn veel vragen die je jezelf moet afvragen wanneer je eventueel naar het dorp wil verhuizen (of juist naar de stad).

 

Kosten

Het leven in een dorp is waarschijnlijk echt veel goedkoper dan wonen in peperduur Amsterdam. Dat is iets wat je je zeker moet realiseren. Als je kiest voor Amsterdam, kan je dat losstaand huis wel vergeten. Je gaat zeker smaller wonen, ook word je tuin een stuk kleiner (als je die al hebt) en heb je vaak geen parkeerplek beschikbaar of betaal je daar enorm veel voor. Voor een huis van 80 vierkante meter, kan je soms wel 300.000 euro neerleggen.

 

Goedkoper in dorp

Maar voor die 300.000 euro heb je in het dorp zelfs een vrijstaand huis. En dan kun je nog steeds twintig minuten van de stad afzitten als je in dorpjes zoals Roelofarendsveen woont. Je kinderen hebben een rustigere buurt waar ze opgroeien, maar wanneer zij groter worden zijn ze ook zo in Amsterdam.

 

Minder te doen

In de stad is er vaak wat minder te doen, dat is waar. Maar toch leer je echt van de rust te genieten. Vaak gaan mensen in Amsterdam vaak naar een dorp voor een weekendje weg om even die drukte te ontlopen. En wat maakt het uit, die tien of twintig minuten extra reistijd als je soms wel in een dubbel zo groot huis kunt wonen waar het rustig en genieten is?

 

Ben je op zoek naar een huis in de randstad, of heb je er al een gevonden en ben je gewoon toe aan een nieuw interieur? Kijk eens op woonnu of extrawonen, hier kun je de leukste tips vinden voor jouw interieur!