Misschien ben je net begonnen met schilderen of gewoon op zoek naar een andere soort acrylverf. In beide gevallen kunnen een paar tips vast goed van pas komen. Er zijn namelijk meerdere merken, welke allemaal hun eigen verf op de markt hebben gebracht. De prijs als zowel de kwaliteit verschilt nogal per merk, waardoor vergelijken vaak erg voordelig is. Hieronder zullen we een aantal tips beschrijven. Deze tips zullen je als kunstenaar helpen om te kiezen voor een geschikt acrylverf merk.

Kwaliteit bepalen

Acrylverven bestaan eenvoudig gezegd uit pigmentkorrels, water en een acrylbinder. Het is dan ook gelijk duidelijk dat het een verfsoort betreft op waterbasis. Wanneer je de kwaliteit van de verf wilt bepalen zijn met name de pigmentkorrels en acrylbinder erg belangrijk. De hoeveelheid pigmentkorrels in de verf bepaald namelijk de lichtechtheid van de kleuren. Dit betekent dat wanneer je de verf op een ondergrond hebt aangebracht de kleuren bijna niet zullen vervagen. Daarentegen zorgt de acrylbinder ervoor dat de acrylverf beter zal hechten op de ondergrond. Zo zijn er acrylverven, welke hechten op bijna iedere ondergrond. Denk hierbij aan linnen (schildersdoek), hout en steen.

Welke merken bestaan er?

Er zijn meerdere acrylverf merken. In Nederland zijn de merken van het bedrijf Talens het meest bekend. Dit zijn de merken Amsterdam, Rembrandt en Van Gogh. De acrylverven van Talens zijn in vergelijking tot andere verven wel wat prijzig. Echter is de kwaliteit van deze verven ook een stuk hoger, waardoor de prijs- kwaliteitsverhouding prima is. Op zoek naar voordelig acrylverf merk? Dan zou je kunnen kiezen voor merken als Galeria en Reeves. Daarnaast is het meestal niet nodig om diverse kleuren verf in huis te halen. Met alleen de primaire kleuren (geel, rood en blauw) kun je in principe elke kleur creƫren. Het is dan wel belangrijk dat je enige kennis hebt opgedaan van het kleuren mengen.