Als je graag van een waterpijp geniet samen met vrienden op een gezellige avond, is een waterpijp bestellen voor thuis een leuk idee. Dan kan je gezellig thuis samen shisha roken.   Natuurlijk moet je dan wel eerst weten hoe je een waterpijp moet klaarmaken. Daarom kan je hier lezen hoe je makkelijk je waterpijp kan klaarmaken in vijf stappen.

1. Allereerst moet je de waterpijp in elkaar zetten. Vul de vaas met water en zet de stang erin vast, die moet enkele centimeters onder water worden geplaatst en alles moet luchtdicht zijn. Erna kan je de slang eraan vastmaken, ook hier is het belangrijk dat dat luchtdicht is. Vervolgens plaats je het kolenschaaltje bovenop de waterpijp.

2. Wanneer de waterpijp in elkaar steekt, controleer je best nog eens of alles wel goed luchtdicht is. De luchtdichtheid controleren kan door het uiteinde van de stang goed dicht te houden en tegelijk aan de slang te zuigen. Als er geen bubbels in het water komen, is de waterpijp luchtdicht.

3. De derde stap het vullen van de tabakskop met shisha tabak. Doe de tabak in de tabakskop en zorg dat het goed verdeeld is. Plaats dan een dubbele laag folie over de kop zodat hij volledig afgesloten is en prik er met een tandenstoker enkele gaatjes in. Dan kan je de tabakskop aan de bovenkant van de waterpijp vastmaken.

4. De waterpijp is nu volledig klaar voor gebruik. Nu is het tijd om de kolen aan te steken. Met een kolentang neem je een kooltje vast en je laat het brangen tot het roodgloeiend is. Dan kan je voorzichtig op de folie plaatsen.

5. De laatste stap is het kooltje bij de tabakskop leggen. Nu kan je beginnen met roken. Tijdens het roken moet je de kolen langzaamaan meer naar het midden verplaatsen. Zo kan je ook thuis van een lekker waterpijp genieten!