Een veel gehoorde vraag op het gebied van waterbedden. Een watermatras kopen moet je natuurlijk goed geïnformeerd doen. In dit artikel lichten we een aantal punten toe hierover. “Zijn watermatrassen goed voor je rug?” om als voorbeeld te noemen.

Discussie over de watermatras

Er zijn vele aannames over het gebruik van waterbedden en het effect ervan op je rug. Een van deze aannames is bijvoorbeeld dat een watermatras niet genoeg ondersteuning bied aan je rug, met name je onderrug. Al Sinds het begin van de waterbed industrie is deze opvatting blijven rondhangen. Hoewel dit vroeger niet altijd het geval was, is het tegenwoordig wel wat anders. Wij kunnen met zekerheid stellen dat een watermatras wel degelijk een goede ondersteuning biedt.

Voordelen van een watermatras

Goede waterbedden bieden meer ondersteuning dan matrassen. Waterbed fabrikanten gebruiken namelijk stevige vinylen matrassen voor goede rug ondersteuning. Waterbedden bieden verschillende mate van ondersteuning zoals full wave action, semi-wave action of no wave action, wat meer voordelen heeft voor je rug. In de meeste gevallen is het beter voor je rug om een semi-wave of no wave matras te kiezen.

Een ander voordeel van waterbedden is de mogelijkheid om de warmte aan te passen, wat voordelig kan werken voor stijve spieren in de heupen, rug en nek. Deze warmte bied een ontspannend effect op vermoeide spieren en stress.

Doordat het water in een waterbed samengedrukt wordt door het lichaamsgewicht van de persoon die er op ligt biedt het ondersteuning op drukpunt gebieden, net zoals een orthopedisch matras. Dit biedt wederom een goede ondersteuning voor je rugwervel. Waterbedden slapen comfortabel en passen zich aan naar de gebruiker vanwege hun flexibiliteit. Zonder hun stevigheid te verliezen en een goede ondersteuning te bieden waar nodig.

Conclusie over waterbedden

Hoewel er veel verschillende opvattingen en aannames zijn over waterbedden, kan het toch erg voordelig uitpakken voor je rug wanneer je een goed waterbed uitkiest. Het belangrijkste waar men op moet letten bij het kiezen van een waterbed is de juiste verhouding van stevigheid. Een stevigheid die goede ondersteuning bied aan de rug, en de contouren van het lichaam volgt in een slaap positie. Kies een semi-wave of no wave waterbed om te voorkomen dat je rug toch te diep wegzakt. En probeer eens een waterbed met verwarmingselement om te profiteren van optimale therapeutische werkingen.