Dermarollers zijn compacte apparaatjes die worden aangeraden door bekende plastische chirurgen om houdveroudering te vertragen. Deze apparaatjes zorgen er vooral voor dat de gezichtshuid verstevigd wordt. Daarnaast wordt de hoeveelheid collageen gestimuleerd en worden rimpels voorkomen en verwijderd. Dit gebeurt allemaal door de kleine naaldjes van de dermaroller over de huid heen te rollen. Door dit proces treden er dus allerlei herstelwerkzaamheden op die een positieve uitwerking op de hoofdhuid hebben. Dermatologen raden aan om na het gebruik van een dermaroller ook een verzorgend serum aan te brengen om de behandeling te bevorderen. Het apparaat is alleen geschikt voor de hoofdhuid, voor andere plekken zijn er andere opties apparaten verkrijgbaar.

De behandeling met een dermaroller

Als u een dermaroller voor het eerst gebruikt dan mag dit in de eerste weken maximaal twee keer per week. Zoals hierboven uitgelegd gaat de huid na de handeling een regeneratieproces in, dit kost tijd en als u in het begin meer dan twee keer uw huid behandeld zal het minder goed weken. Er bestaat de kans dat u na het eerste gebruik van een dermaroller last van rode vlekken kunt krijgen. Normaal gezien zal dit na een aantal uren verdwijnen, zo niet neem dan contact op met een dermatoloog.

Reiniging van een dermaroller

Het is belangrijk dat de dermaroller na ieder gebruik grondig gereinigd en gesteriliseerd moet worden. Als u dit na laat dan bestaat de kans dat er infecties ontstaan en dit is natuurlijk juist het tegenovergestelde van wat men wil bereiken met de behandeling met een dermaroller. Er zijn een aantal producten op de markt die geschikt zijn om een dermaroller mee te reinigen, bijvoorbeeld de Dermaroller Cleaner. Zorg ervoor dat de dermaroller eerst goed is afgespoeld met warm water alvorens u de Dermaroller Cleaner gaat gebruiken. Dermarollers zijn ongeveer één jaar lang te gebruiken. Na verloop van tijd worden de naalden minder scherp.