De afkorting ADD staat voor Attention Deficit Disorder. Er is dan een tekort aan disbalans tussen de neurotransmitters: dopamine en noradrenaline. Het gevolg hiervan is dus concentratieproblemen. ADD is een genetisch bepaalde concentratiestoornis en is het stille zusje van ADHD. Als je last hebt van ADD is dat natuurlijk super vervelend en je wilt hier graag zo goed mogelijk mee kunnen leven. Daarom is er ook een ADD behandeling, zodat jij effectief kunt leven met ADD. Meer weten over ADD en de ADD behandeling? Lees hieronder dan verder. 

Wat zijn de symptomen van ADD? 

Er zijn verschillende ADD symptomen die we kunnen noemen. Allereerst zijn mensen met ADD vaak gevoelig en betrokken, maar hebben ze ook moeite om hun emotie te tonen. Mensen met ADD zijn vaak dromerig vanwege een constanten gedachten stroom. Concentratie is daarom lastig en mensen kunnen dan ongeïnteresseerd of afwezig overkomen bij anderen. Stemmingswisselingen kunnen regelmatig voorkomen, maar met bijvoorbeeld een ADD behandeling kun je leren hoe je hier het beste mee om kunt gaan. 

Een ander kenmerkend symptoom is concentratieproblemen. Het is vaak druk in iemand zijn of haar hoofd die last heeft van ADD, waardoor het soms lastig te concentreren is op één bepaalde taak. Ook schuiven met ADD vaak dingen voor zich uit, uitstelgedrag is ook een symptoom van ADD. Ook zijn mensen met ADD zeer perfectionistisch en creatief. Dit zijn dan weer positieve symptomen. Als er een passie is dan kan iemand met ADD daar voor de volle 100% helemaal voor gaan en zorgt ervoor dat die taak tot een succes wordt afgerond. 

Tot slot is er dan nog het last hebben van slaapproblemen. Vaak hebben mensen met ADHD hier last van, maar ook mensen met ADD kunnen last hebben van slaapproblemen. Het ritme van iemand met ADD kan soms heel anders zijn. Vaak is er een verstoord dag- en nachtritme. Dit kan ook weer zorgen voor vermoeidheid en concentratieproblemen. 

Een behandeling voor ADD

Er is een ADD behandeling waarbij mensen met ADD hiermee kunnen leren omgaan. Bij ADD is het namelijk zo dat men er effectief mee kan leren leven. Tijdens een ADD behandeling kan er gekeken worden naar het selecteren van taken en prioriteiten stellen daarin. Ook een onderdeel voeding en slaap is heel belangrijk. Voeding zorgt tenslotte voor brandstof en slaap voor rust dus twee belangrijke onderdelen om de dag door te komen. Ook kan iemand met ADD leren hoe hij of zij de dag invult en hiermee het beste resultaat behaalt. Een ADD behandeling kan voor zowel jongeren als volwassenen zijn. Beide groepen kunnen leren leven met ADD.