Je hebt soms van die weken waarin alles even stressvol verloopt. Niets lijkt goed te gaan en je kijkt iedere dag reikhalzend uit naar het weekend. Wanneer het dan eindelijk zover is, besteed je het weekend aan allerlei achterstallige klusjes en kom je het weekend nog vermoeider uit dan dat je er in ging. Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd om die vicieuze cirkel snel te doorbreken. Het weekend hoort immers juist het moment te zijn waarop je eindelijk weer even kunt opladen. Om vervolgens weer met een fris gevoel een nieuwe werkweek in te gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit weekend nou eindelijk eens écht tot rust komt? Wij geven een aantal handige tips. 

Besteed geen tijd aan extra klusjes 

Probeer je agenda eens helemaal leeg te plannen in het weekend en doe enkel de broodnodige huishoudelijke klusjes. Het geeft echt niet als je een weekje de grote schoonmaak overslaat. Het huis staat er langer dan vandaag, maar jij moet wel op de been blijven. Ook urenlang in de keuken staan past natuurlijk niet bij een relaxt weekend of dit moet een grote hobby van je zijn natuurlijk. Daarom is een makkelijke maaltijd bestellen dan ook een prima alternatief. Even helemaal zen en niets doen. 

Plan ontspannende activiteiten in 

Wat deze activiteiten precies zullen zijn is voor iedereen verschillend. De één kan heerlijk ontspannen van een weekendje bankhangen, terwijl de ander hier alleen maar lusteloos van wordt en liever juist actief bezig is. Bedenk daarom goed waar jij ontspanning in kan vinden. 

Ben je bijvoorbeeld dol op eten en gaan jullie te weinig uit eten? Grijp dan nu je kans en plan een avondje dineren bij jullie favoriete eettent. Eventueel de kinderen bij de oppas en genieten maar. Je zal merken dat dit je batterijtje goed doet. Is het niet mogelijk om uit eten te gaan of heb je geen zin om het huis te verlaten? Of wil je liever niet alleen in een restaurant gaan zitten? “Wat eten we vanavond 1 persoon?,’ is dan eenvoudig te beantwoorden: eten bestellen natuurlijk! Gewoon met je bord op schoot voor de televisie duiken met je favoriete serie en genieten maar. 

Schakel je telefoon uit 

Voor veel mensen lijkt dit een onmogelijke taak, maar geloof ons: je wil echt niet anders meer! Soms is het zo fijn om eens volledig offline te gaan voor een paar dagen. Geen appjes meer over het werk, geen onbeantwoorde mails, gewoon in het hier en nu leven. Niet met je werk bezig zijn, maar genieten van ontspannende activiteiten en de dierbaren om je heen. En zeg nou zelf: eten bestellen amsterdam kan ook even snel op de tablet. En voor meer dan dat heb je je telefoon echt niet nodig. 

Haal slaap in 

Kom je aan te weinig slaap gedurende de week? Dan zal je merken dat dit je werkprestaties en algehele gezondheid niet ten goede komt. Probeer daarom deze slaap zoveel mogelijk in het weekend in te halen. Zet uiteraard wel een wekker, want als je teveel van je gewone bioritme afwijkt kan dit ook weer van negatieve invloed zijn, maar probeer je zo min mogelijk te haasten en rust ook ’s middags lekker uit. Maak je niet druk om het eten of andere noodzakelijke taken, want eten bezorgen Enschede is zo gedaan. Ontspan en neem het ervan: het is weekend!