Het gaat steeds beter op de markt van kantoren. Aanbieders van kantoorruimte in Amsterdam en Rotterdam, maar ook kleinere steden als Den Bosch, hebben tegenwoordig prachtige business centers en bedrijfsverzamelgebouwen die extreem populair zijn. Hoewel deze vernieuwde kantoren snel vol zitten zal er altijd sprake zijn van een bepaald percentage leegstand en zijn verhuurders altijd op zoek naar mogelijkheden om de verhuurbaarheid van hun kantoor te vergroten. Investeren in kantoorinrichting of indeling is een uitstekende manier om de verhuurkansen van leegstaande kantoorruimtes te vergroten.

Als online kantoorruimte specialist weet Flexas.nl precies wat er speelt in de markt, waar huurders op letten en gecharmeerd van zijn. Er wordt namelijk steeds meer gevraagd en verwacht van verhuurders. Huurders willen geen grauw saai kantoor meer. Zij beseffen zich maar al te goed dat werknemers beter presteren in een stimulerende omgeving. Daarnaast zien ook zij het voordeel van de bedrijfsverzamelgebouwen, business centers en coworking spaces. Werken met meerdere bedrijven in één pand levert nieuw werk en nieuwe samenwerkingsverbanden op.

Renoveren

De meeste kantoren in Nederland zien er van buiten wel goed uit, de binnenkant laat helaas echter vaak te wensen over. Soms ziet de lobby er nog aardig uit, maar eenmaal hier voorbij zijn de gangen en kantoren meestal ouderwets en saai. Zelfs kantoren op populaire locaties kunnen dan moeite hebben met het verhuren van de kantoorruimte. Voor kantoren op een slechtere locatie is het helemaal lastig om ruimtes verhuurd te krijgen. Renoveren is dan een uitstekende optie! Zelfs kantoren op een minder gunstige locatie kunnen dan goed verhuurd worden. Wanneer iemand zoekt naar een kantoorruimte en de keuze heeft om zich in een goed ogend, representatief kantoor te vestigen of in een gedateerd gebouw tegen ongeveer dezelfde kosten, dan is de keuze snel gemaakt.

Aanpassingen van de kantoorruimte

Je kunt al met een paar kleine ingrepen een betere uitstraling creëren in jouw kantoorruimte. Breng bijvoorbeeld veranderingen aan in een gedateerd systeemplafond, verwissel de traditionele vloerbedekking voor een hippe vloer en geef de muren een frisse mooie kleur. Het is nog beter om bijvoorbeeld de gedeelde ruimtes van het kantoor volledig aan te pakken en het inspirerender te laten inrichten. Vermijd lege ruimtes, want een potentiële huurder heeft misschien niet het inzicht om alle mogelijkheden te zien. Is er echt geen andere mogelijkheid? Laat dan een aantal sfeerimpressies maken om te laten zien aan potentiële huurders.

Flexibiliteit is key

Investeerders die beleggen in kantoorpanden merken dat flexibele verhuurconcepten uitstekend werken. Kantoren met een inspirerende inrichting en een breed scala aan faciliteiten hebben ook vaak een hogere bezettingsgraad dan de omliggende gebouwen die minder hebben geïnvesteerd in dergelijke zaken. Een combinatie van beide zorgt over het algemeen voor een goed gevuld kantoorpand.
Steeds meer ondernemers en bedrijven vinden flexibiliteit en full service concepten belangrijk. Stel de huurder centraal en speel in op de behoefte van MKB.