Tackers zijn handige grote nietapparaten waarmee je materialen aan elkaar vast kunt bevestigen. Tackers worden gebruikt in meerdere branches. In de bouwbranche worden ze gebruikt om interieurbouwwerkzaamheden mee uit te voeren en ze zijn handig om te gebruik bij timmerklussen. Er zijn ook stoffeertackers. Deze worden gebruikt in de meubelbranche en zijn handig om bijvoorbeeld stof van aan een bank te bevestigen. Glaszetters maken gebruik van glaslatten tackers om glaslatten te plaatsen. Natuurlijk heb je dan nog de dakdekkers die nageltackers gebruiken om dakleer vast te zetten. In de palletbouw hebben ze dezelfde tackers, samen met spijkertackers is het heel gemakkelijk om pallets te fabriceren en hiermee kunnen ook frames en kisten bevestigd worden.
Toepassingen voor pneumatische tackers
Er zijn natuurlijk honderden verschillende tackers op het internet te koop en deze zijn geschikt voor allerlei toepassingen. Een aantal belangrijke verschillende tackers zijn die verkrijgbaar zijn: De 21 gauge microbradnailer is een tacker speciaal ontworpen voor fijne afwerkzaamheden. Dit is nauwkeurig werk, denk aan het afwerken van meubels. De betonbradnailer is een ware revolutie op het gebied van tackers. Voorheen was het nog niet mogelijk om een tacker te gebruiken als je nieten in beton wilt aanbrengen. Met de nieuwe betonbradnailer is het mogelijk om geharde nagels in lichte soorten beton te schieten. Helaas is het nog niet mogelijk om nagels in gewapend beton te schieten.
De beste tacker
Zoals bij alle producten zijn er een aantal merken waarvan het meeste producten verkocht worden. Enkele bekende merken zijn Bosch, Bostitch, Dutack, Senco en MAX. Veel vakmensen zijn al jaren gecharmeerd van de MAX CN565S, een multifunctionele coilnailer die één van de beste verkochte tackers van de laatste jaren is. Er is nu een opvolger van deze uitvoering gekomen, de MAX CN565S2. Er zijn een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige uitvoering, er is een kleiner frame, hij heeft meer slagkracht, een smallere neus en er is een handiger magazijn waardoor je sneller kunt wisselen van rolnagels
Meer informatie over tacker? Kijk dan op deze website. Hier vindt u alle informatie over tackers!