Als we het hebben over curated shopping, dan zegt dit de meeste mensen nog niets. Wanneer we het hebben over een personal shopper, dan weet bijna iedereen wat hiermee bedoelt wordt. Toch wordt er met de term curated shopping een beetje hetzelfde bedoelt. Je vind deze term veel bij de nieuwe fashion diensten zoals die van Zalon, van Zalando, The Cloakroom en bijvoorbeeld The House Of Einstein. Dit zijn allemaal diensten die in Nederland een zogenoemde kledingbox verkopen.

Ook in België hebben ze curated shopping met de hulp van online personal shoppers ontdekt. De Belgische kledingdienst ‘Suitcase‘ Richt zich vooral op de Benelux en bezorgt complete outfits op maat bij mensen thuis. Nooit meer winkelen en complete outfits samengesteld door je eigen kledingadviseur is wat het bedrijf bied. Via hun website geef je al je voorkeuren door. Wat je wensen zijn, welke kleuren je wel en niet mooi vind, merken die je graag draagt, wat van je persoonlijk eigenschappen en natuurlijk je maten. Dit om een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van jouw stijl.

Met deze informatie gaat een kledingadviseuse aan de slag om een of meerdere nieuwe outfits voor je te creëren. Deze krijg je thuisbezorgd om op je gemak deze te passen. Wat je niet wilt of niet mooie vind, kun je kosteloos terug sturen.

Wereldwijd en ook in Nederland zijn er meerdere van dit soort diensten actief. Denk bijvoorbeeld aan Outfittery voor mannen. Scottybons voor vrouwen, B-Dressed voor vrouwen, House of Einstein voor mannen, The Cloakroom voor mannen en zo zijn er nog enkele, waaronder Suitcase voor mannen. Ook het wereldberoemde Zalando heeft sinds kort een eigen kledingdienst waar online personal shoppers je helpen met een nieuwe outfit. Deze dienst heet Zalon en is al erg succesvol. Niet zo gek als je bedenkt dat het bedrijf hierachter Zalando is.

Iedere curated shopping dienst / kledingbox heeft zijn eigen kenmerken. Hoewel ze in het algemeen allemaal precies hetzelfde doen, zijn de stijlen en de doelgroepen verschillend. ZO richt de een zich op de jongere vrouwen, en de andere gaat voor de doelgroep, hoger opgeleid. Bij kledingboxen voor mannen, zie je weer het verschil in de stijl en heeft Suitcase bijvoorbeeld een erg chique stijl, classy en elegante stijlvolle kleding voor mannen.

Suitcase richt zich dus vooral op de nette mannen met fatsoen. Net geklede mannen in pakken met mooi gestreken overhemden, stropdassen, chique colberts en nette herenschoenen. Ben jij een man die graag goed voor de dag komt. Dan is het Belgische Suitcase wat voor jou. De dienst bezorgt overigens ook in Nederland.