Diverse soorten plastic gebruiken voor bekers en dergelijke
Iedereen kent wel de standaard plastic bekers die je bijvoorbeeld bij een evenement of een feest gebruikt voor diverse dranken. Wist jij dat er diverse soorten plastic gebruikt worden voor deze bekers en dat de bekers ook nog over diverse formaten en vormen beschikken?

Welke soorten plastics zijn er allemaal?

Er zijn drie soorten plastics die standaard gebruikt worden voor het realiseren van plastic bekers, waaronder PET-plastic, PLA-plastic of PP-plastic. Maar welke voor- en nadelen heeft ieder type plastic?

PLA-plastic

PLA-plastic is de biologisch afbreekbare plastic. De plastics van PLA worden ontwikkelt vanuit hernieuwde plantaardige grondstoffen. PLA staat ook wel voor Polymelkzuur of Polyactide. Het nadeel van dit type plastic is hetzelfde als alle andere biologische producten, het is een stuk duurder dan de overige type plastics.

PP-plastic

PP-plastic is vooral een stuk goedkoper dan de overige soorten plastics. Het nadeel van goedkope type plastics zijn echter weer dat de kwaliteit ten opzichte van de overige type plastics een stuk slapper is. Tevens is de kleur een stuk melkachtiger. PP-plastic staat ook wel voor Polypropeen of Polypropyleen.

PET-plastic

PET is de bekendste versie voor het ontwikkelen van plastic bekers, maar tevens voor allerlei andere soorten producten die plastic verpakt dienen te worden. PET kan gerecycled worden en is tevens een stuk steviger dan de goedkope PP-plastic variant. PET kennen veel mensen wel, aangezien deze variant ook voor petflessen wordt gebruikt. PET is glashelder en uiteraard zeer flexibel in gebruik. De PET-platic glazen worden in combinatie met PP-plastic glazen het vaakst gebruikt tijdens evenementen en feesten. PET staat voor Polyethyleentereftalaat.
De glazen beschikken ook over diverse vormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit diverse soorten plastic glazen, waaronder plastic borrelglaasjes. Natuurlijk blijft de standaard bekervorm altijd behouden, echter kun je kiezen voor plastic glazen met aan de bovenkant een verbreding, speciaal voor schuimkraagjes (Bier). Ook zijn er glazen in groot en klein formaat, kleine glaasjes worden voornamelijk gebruikt voor dranken zoals wijn en WKD. In stadions heb je vaak ook de mogelijkheid om te kiezen uit grote halve liters bier of kleine standaard glazen.