Een festival en vers getapte biertjes horen bij elkaar. Wel zo lekker als het biertje in een fijn plastic “glas” geschonken kan worden. Door de vele technische ontwikkelingen in de plastic beker branche zijn de plastic bierbekers steeds beter en nauwelijks meer van echt glas te onderscheiden. Dat is wel zo prettig. Smaakbeleving doet immers veel voor de stemming van de bezoekers!
Een voordeel van het gebruik van plastic bekers is dat u ze gemakkelijk kunt laten bedrukken met het logo van een sponsor, een boodschap, de naam van het festival en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk.
Diverse vormen en maten
Plastic bierglazen zijn leverbaar in verschillende vormen en maten. Wilt u de glazen ook graag voor frisdrank gebruiken dan kiest u bijvoorbeeld voor een beker zonder voorgevormde schuimkraag.
Kiest u voor een standaard inhoudsmaat van 200 of 250 ml., of gaat u voor extra grote bierglazen met een inhoud van 400 of 500 ml.? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
De meeste festivalbekers zijn van soepel plastic. Wilt u een luxere uitstraling bereiken? Dan kiest u voor glazen van hard plastic. Deze komen qua gevoel en beleving heel dicht bij echt glas. Ze zijn echter wel wat duurder.
Soorten plastic
Er bestaan verschillende soorten plastic die gebruikt worden voor het maken van plastic bekers. De 3 meest voorkomende zijn:
PET (polyethyleentereftalaat):
Dit is één van de meest gebruikte soorten kunststof voor het verpakken van voedingsmiddelen. Het materiaal is volledig recyclebaar en zeer sterkt. Een veilig product voor consumentengebruik.
PP (polypropeen of polypropyleen):
Dit is een voordelig materiaal. Het is prima geschikt voor plastic bekers. In vergelijking met PET is het iets slapper en melkachtiger.
PLA (polymerkzuur of polyactide):
Dit materiaal is biologisch afbreekbaar. De bekers worden gemaakt van plantaardige grondstoffen zoals maïszetmeel en suikerriet. PLA is een duurzaam alternatief voor PET en PP, helaas liggen de productiekosten een stukje hoger.