We hebben tegenwoordig veel minder tijd voor het huishouden. De verhoudingen in huis zijn aan het veranderen en vaak lijdt de huishouding hieronder. Het ouderwetse idee dat de man het geld verdient en de vrouw het huis schoonhoudt, is niet meer van toepassing. Vrouwen werken steeds vaker en dit betekent dat de mannen sommige huishoudelijke taken over moeten nemen. Dit gebeurt echter niet en hierdoor kiezen we steeds vaker voor een huishoudelijke hulp. Het zoeken van een hulp gaat tegenwoordig echter steeds vaker via een tussenpersoon. Helpling is misschien wel één van de bekendste voorbeelden. Jij schrijft je eenvoudig in en zij zoeken de perfecte hulp. Toch gaan er hierbij nog vaak dingen fout. Kijk dus altijd uit voor deze gevaren.

Elke keer een andere hulp

Het is bij een huishoudelijke hulp fijn als je iemand in dienst kunt nemen die betrouwbaar is en weet wat je wensen zijn. Iedereen heeft namelijk bepaalde gewoontes die ze graag willen behouden. Een vertrouwde huishoudelijke hulp is daarom belangrijk. Zodra je echter gebruikmaakt van een tussenpersoon, is de kans groot dat je regelmatig een andere hulp krijgt. Jij bepaalt wanneer je de hulp nodig hebt en de tussenpersoon stuurt dan de hulp die op dat moment beschikbaar is. Dit kan iedere keer iemand anders zijn. Dit geeft vaak geen fijn gevoel en zorgt juist voor frustraties.

Je kunt niet zelf je hulp kiezen

Het feit dat de tussenpersoon jouw huishoudelijke hulp bepaalt, is niet alleen een probleem, omdat je dan elke keer een andere hulp krijgt. Het is ook een probleem, omdat je niet zelf kunt kiezen wie jouw huis komt schoonmaken. Er wordt een hulp naar jouw huis gestuurd en je hebt hier eigenlijk verder niets meer over te zeggen.

Wat als er iets misgaat?

Er zijn problemen met jouw huishoudelijke hulp en je wilt een klacht indienen, met wie moet je nu eigenlijk contact opnemen? Bespreek je dit met de hulp zelf of neem je contact op met de tussenpersoon? En op wie moet je nu eigenlijk boos worden? Je betaling wordt namelijk geregeld via het bedrijf die de huishoudelijke hulp inhuurt, maar het is de hulp die uiteindelijk bij jouw in huis het werk doet. Krijg je ook altijd dezelfde tussenpersoon aan de lijn, of moet je iedere keer opnieuw uitleggen wat het probleem is? Er lijkt geen juiste manier te zijn om dit op te lossen.

 

Ben je dus op zoek naar een huishoudelijke hulp? Neem dan zelf iemand in dienst en hou zelf de touwtjes in handen!