Steeds meer mensen kiezen ervoor om online een TV te kopen. Het is natuurlijk ook erg gemakkelijk en snel. Ook heb je een beter overzicht over alles wat er wordt aangeboden, en kun je gemakkelijk TV’s met elkaar vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld veel goedkoper uit komen! Wil je online een nieuwe TV kopen, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Lees dan snel verder.

Schermafmeting

Beeldschermen van tv’s zijn over de jaren heen steeds groter geworden, 10 jaar geleden was 40inch bijvoorbeeld al bijzonder groot, maar vandaag de dag is bijvoorbeeld 55 inch een normaal formaat voor een tv. De afmeting van het beeldscherm is natuurlijk erg belangrijk, en is niet altijd goed te zien vanaf de foto’s op de webshop. Onder productspecificaties staat vaak de afmeting weergeven in een inchmaat, men kijkt dat naar de diagonaal van linksonder naar rechtsboven. Door een online tool te gebruiken, kun je snel inches omrekenen naar centimeters.

 

LED of OLED

Met de resolutie van een tv wordt aangeven hoeveel pixels er in het scherm zitten.

De meest voorkomende resolutie is 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels), dit is dan ook het beste voor tv’s die groter zijn dan 50 inch. Bij een kleiner formaat maakt het minder uit.

Aansluitingen

Een tv gebruik je natuurlijk ook in combinatie met externe apparaten zoals een blu-rayspeler, spelcomputer, digitale decoder, soundbar of receiver. Bijna alle nieuwe apparaten die nu verkrijgbaar zijn sluit je aan via HDMI, een HDMI aansluiting is dan ook onmisbaar. Gelukkig hebben bijna alle tv’s tegenwoordig minimaal 2 of 3 HDMI aansluitingen, maar toch is het verstandig om dit van te voren even te checken.

 

Als laatste zijn de overige gewenste functies een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe tv. Wil je bijvoorbeeld een streamingdienst zoals Netflix op je tv hebben? Dan is het bijvoorbeeld handig om voor een smart tv te kiezen.