Online shoppen wordt steeds populairder en veel mensen maken er gebruik van. Je kunt heel eenvoudig vanuit je eigen huis allerlei dingen bestellen en deze heel gemakkelijk en snel thuisbezorgd krijgen. Je hoeft niet meer in de rij te staan in de winkel of voor een uitverkocht schap te eindigen. Daarnaast is het assortiment online bijna oneindig en zal er voor iedereen wel iets leuks tussen zitten. 

Het gemak en de eenvoudigheid hebben ervoor gezorgd dat veel mensen grotendeels alleen nog maar online winkelen. De online winkels breiden zich uit en ook import en bezorging wordt wereldwijd aangeboden. Ook landen zoals China maken gebruik van de mogelijkheid tot online winkelen en zien het internationale publiek als een grote winstmarge.

Leestip: https://www.kopeninchina.nl/chinese-webwinkel-nieuws/aliexpress-diamond-painting/ 

Veiligheid en kennis

Er zijn altijd een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je online dingen koopt, zeker als het gaat om de import van artikelen vanuit het buitenland en buiten Europa. Natuurlijk is veiligheid het belangrijkste en is het een goed idee om na te gaan waar je producten koopt en welke informatie je hier invult. Het is belangrijk om er verzekerd van te zijn dat je persoonlijke informatie en betaalgegevens op de juiste manier behandeld worden. 

Daarnaast kan het zijn dat bepaalde producten niet ingevoerd mogen worden vanuit het buitenland. Hier gaat het vaak om medicijnen evenals planten of dieren. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van middelen die een invoerverbod hebben voordat je de bestelling plaatst.

Extra kosten vanaf 1 juli

Alhoewel het online kopen van producten in verre landen zoals China een heleboel leuke dingen met zich meebrengen, zijn er ook een aantal dingen die als verrassing kunnen komen. Vaak zijn we verbaasd over de goedkope prijzen van producten en de lage verzendkosten, waarna we uiteindelijk toch nog een grote som moeten betalen voor de invoerkosten. Het ontvangen of importeren van producten vanuit het buitenland komt via de douane binnen en hier kunnen er nog extra kosten aan te pas komen. Vanaf 1 juli 2021 geldt er dat op alle ingevoerde pakketten importbelasting of invoerrechten betaald moeten worden.

Meer informatie: https://www.kopeninchina.nl/chinese-webwinkel-nieuws/btw-invoerrechten-aliexpress-china-1-juli-2021/ 

Voorheen was het minimum hiervoor 22 euro, maar vanaf 1 juli geldt dit voor alle producten. Naast deze extra kosten kun je ook te maken krijgen met afhandelingskosten, wat de uiteindelijke prijs nog veel hoger kan maken. Alhoewel het online winkelen makkelijk lijkt, is het belangrijk om te weten dat het vanaf deze zomer wat duurder kan worden zodat je niet voor een verrassing komt te staan als de postbezorger opeens voor de deur staat.