Het is geen onbekend begrip, maar toch ondergaat de leasebranche een ware metamorfose. Lease zoals we dat bij auto’s kennen bestaat al erg lang en is het fenomeen vooral bekend van bedrijven en hun wagenparken. Leasemaatschappijen bestaan al erg lang en helpen vooral midden en groot bedrijven bij hun mobiliteit. Het voorzien van de werknemers van degelijk vervoer om het werk efficiënt te kunnen uitvoeren in de breedste zin van het woord.

Lease neemt toe in populariteit.
Meer mensen vinden hun weg naar de autolease. Dit komt de laatste jaren vooral door de komst van de private lease, ook wel autoabonnement of privé lease genoemd. Deze lease die specifiek voor particulieren is wordt elk jaar steeds interessanter. Niet alleen voor particulieren maar ook kleine ondernemers zien de voordelen van een privé lease. Waar ZZP’ers voorheen nog maar moeilijk een auto konden leasen door bijvoorbeeld een financial lease om hun mobiliteits-probleem op te lossen is dat met een private lease verleden tijd. Leasemaatschappijen als Helder Private Lease en Leaseplan bieden een perfecte dienst in dit segment.

Maar ook voor de zakelijke markt is Leaseplan Nederland een goede en betrouwbare partner. Leaseplan is een van de grootste leasemaatschappijen en bied een complete dienstverlening in de autolease. Zowel particulieren als de zakelijk klant kan terecht bij deze maatschappij. Daarnaast zie je dat er meer leasebedrijven bij komen en er continue geëxperimenteerd wordt met nieuwe leasevormen. Ook het aanbod in auto’s wordt groter.

Waar je als zakelijke lease klant kunt kiezen uit elk auto merk en elk model met opties naar keuze. Was dit bij de private lease in het begin niet zo. Dit waren vooral kleine auto’s zoals Fiat 500, Citroen C1, Renault Twingo en of Ford Fiesta’s. Nu Ook de vraag naar private lease toeneemt. Zie je dat autodealers en leasemaatschappijen grotere auto’s uit het middensegment in de aanbieding zetten, en je tegenwoordig elke auto met een private lease kunt aanschaffen.

Het mooie van de private lease is dat je tegen en relatief laag maandbedrag een auto kunt rijden. De auto blijft immers in het bezit van de autodealer en of leasemaatschappij waardoor deze de restwaarde van de auto behouden. Deze vorm van lease heeft aan twee kanten erg veel voordelen.

De zakelijke lease.
Op de zakelijke lease markt zie je vooral veel verschuivingen binnen de dienstverlening. Waar veel bedrijven nog op een ouderwetse (langzame) manier werken die totaal niet mee past in het zaken doen van vandaag. Zo kun je bijvoorbeeld bij Mobility Service Nederland en Mobility Service Finance binnen 5 minuten een lease contract afsluiten voor een auto naar keuze. Dit is een goed voorbeeld van een dienst die vooruit denkt en met z,n tijd meegaat.

Het beschikt over de nodige middelen om snel de kredietwaardigheid te kunnen checken en een passend aanbod te doen. Zo kun je dus bij Mobility Service Finance in theorie vandaag je leasecontract afsluiten en morgen al in een nieuwe auto rijden.