Een luchtbuks kopen is een investering die je het liefst in één keer goed wilt doen. Een luchtbuks kun je kopen voor bijvoorbeeld hobby, maar kan natuurlijk ook zijn dat je huidige luchtbuks toe is aan vervanging. Wanneer je voor de eerste keer een luchtbuks gaat kopen word je overspoeld met allemaal verschillende mogelijkheden. In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten wanneer je een luchtbuks wilt gaan kopen. 

Luchtbuks kopen? Hier moet je op letten 

Bij een luchtbuks kopen is het natuurlijk wel handig om te weten wat een luchtbuks precies is. De luchtbuks wordt gezien als de standaard luchtbuks. Het is het eerste soort luchtbuks dat op de markt verscheen. Wanneer je de trekker overhaalt wordt de zuiger losgelaten, waarna de veer de zuiger naar voren drukt. De kogel wordt dus als het ware uit de luchtbuks geblazen. Echter is dit in de loop van de jaren wel veranderd. Vooral de meest nieuwe luchtbuksen die van hogere kwaliteit zijn hebben een glascilinder. Een zogeheten nitro piston. 

Een belangrijk punt waar je over na moet denken wanneer je een luchtbuks wilt kopen is de kracht van de luchtbuks. Vooral de schietafstand is daar van belang. Dit is dus ook afhankelijk waarvoor je de luchtbuks wilt gaan gebruiken. Uiteraard is het ook belangrijk om een budget vast te stellen. Hoeveel wil je gaan uitgeven aan de luchtbuks? De meest gebruikte materialen van een luchtbuks zijn hout en kunststof. Als je waarde hecht aan het uiterlijk kun je, je hier ook in gaan verdiepen. De laatste vraag waar je over na moet denken is of je gebruik wilt maken van een keep en / of korrel of dat je liever een ander vizier erop wilt zetten. Dit verschilt per persoon, laat je hiervoor informeren bij een gespecialiseerde wapenhandelaar. Hierdoor voorkom je een miskoop. 

Verschillende soorten luchtbuksen

Nu je de belangrijkste punten weet waar je op moet letten voordat je een luchtbuks gaat kopen is het nu tijd om het te hebben over de verschillende soorten luchtbuksen. Er zijn verschillende benamingen voor een luchtbuks. Denk aan buksen , luchtbuksen, windbuksen of luchtdrukwapens. Hieronder een aantal verschillende buksen:

  • Knikloop buks
  • Onderspanner buks
  • CO2 luchtbuks
  • PCP luchbuks
  • Luchtbuks met magazijn

Een knikloop buks is een gebruiksvriendelijke luchtbuks. Ideaal voor een beginnende schutter. De buks is vertrouwd en gemakkelijk te bedienen. Een onderspanner buks werkt door middel van het aanspannen van de hendel onder de loop. Deze buks is geschikt voor een meer ervaren schieter. Een C02 luchtbuks is geschikt voor korte afstanden. Hij is echter wel minder geschikt voor langere afstanden. Mocht je dan wel een voorkeur hebben voor langere afstanden dan kun je kiezen voor een PCP luchtbuks. Dit type buks gebruikt gecomprimeerde lucht als drijfgas om te schieten. Tot slot is er dan ook nog een luchtbuks met magazijn. Dit geeft de mogelijkheid om meerdere keren achter elkaar te schieten. Dit zonder te hoeven herladen. 

Een luchtbuks kopen is nog een kleine opgave. Welke luchtbuks bij jou past is iets heel persoonlijks. Laat je daarom ook adviseren bij een specialist op het gebied van luchtbuksen en andere wapens. Hierdoor voorkom je miskopen en kom je erachter welke luchtbuks bij jou past.