Heb je vakantieplannen en ben je bezig met het inpakken van je koffer? Dan loop je gegarandeerd tegen het probleem gekreukte kleding aan. Hoe pak je jouw kleding nou zo in dat het er nog netjes uitziet en zonder kreukels op de reisbestemming aankomt? Ik zal enkele tips geven om dat voor elkaar te krijgen! Ik zal als voorbeeld een overhemd nemen, dit is meestal een moeilijk kledingstuk om kreukvrij te vervoeren in een koffer of tas.

Strijken en vouwen

Om te beginnen moet het overhemd in ieder geval kreukvrij zijn voordat je begint met het inpakken van je koffer. Strijk het overhemd en hang het een tijdje uit op een hanger. Leg het hemd daarna op een vlakke ondergrond met de knoopjes (enkele dichtgeknoopt) aan de onderzijde. Vouw de rechter en de linkerkant tot en met de schouders van het overhemd naar binnen (ongeveer 1/3 gedeelte). Vouw in dezelfde lijn de mouwen en leg deze naar beneden. Vervolgens vouw je het overhemd 1 x dubbel zodat de onderzijde gelijk is met het boord van je hemd. Wil je het overhemd zo meenemen zorg dan dat er geen zware spullen bovenop je overhemd liggen want dat zorgt dat de vouwlijnen scherper worden en dat is zonde van je vouwwerk.

Overhemd oprollen

Ja je leest het goed. Je kunt een overhemd oprollen om kreukels te voorkomen. Dit is een erg makkelijke en efficiënte manier. Helaas neemt het wel iets meer ruimte in je koffer in, dat is het enige nadeel. Een overhemd oprollen doe je op de volgende manier: Pak een grote handdoek en leg het gestreken overhemd hierop. Sla de mouwen wel even naar binnen, anders kreuken deze alsnog. Rol vervolgens de handdoek samen met het overhemd voorzichtig op. Binnen 10 seconden kan je een overhemd dus kreukvrij meenemen in je bagage!

Shirtcase aangschaffen

Ga je vaker op reis dan is het misschien een optie om een shirtcase te kopen. Dit is een soort cocon speciaal voor je overhemd en andere kleding die niet gekreukt op je vakantiebestemming mag aankomen. Leg je gestreken en gevouwen hemd in de shirtcase. Een shirtcase past gemakkelijk in een koffer of rugzak.

Helaas toch kreukels

Een overhemd kan ook gemaakt zijn van een special kreukvrije stof. Dit noem je strijk vrije overhemden. Deze hemden zijn ideaal om mee op vakantie te nemen, uiteraard is opvouwen en het gebruiken van één van de bovengenoemde methodes nog steeds wel aan te raden. Mocht je shirt ondanks alle maatregelen toch gekreukt uit de koffer komen? Geen paniek. Hang je gekreukte overhemd op een kleerhanger in de badkamer. Neem een flink hete douche en laat het flink stomen in de badkamer (hou de deur dicht) Na 10 minuten stomen verdwijnen de opgedane kreukels vanzelf!