Met de opkomst van het online winkelen houden ook mannen ineens van shoppen! Winkelen vanuit een luie positie op de bank bevalt hen wel! De onderzoeksresultaten van de mannen webshop Mouwlengte7.com liegen er niet om. Ruim 75% van de mannen koopt tegenwoordig zijn eigen kleding!

Hoe bepaal je jouw maat?

Er is één nadeel van online shoppen. Je kunt de kleding vooraf niet passen, een voordeel is wel dat je van die ellendige pashokjes af bent…. Bij het online shoppen is het dus wel van belang dat je, mits je niet wilt retouren, zonder te passen de juiste maat bepaald!

Maatvoering

De maat van een overhemd word aangegeven in centimeters of halve inches. Dit is afhankelijk van het land waar je bent. In Japan en Europa wordt er in centimeters gemeten. In de VS of Verenigd Koningrijk wordt er gemeten met inches. Om centimeters om te zetten naar inches dien je het aantal centimeters te delen door 2,54. Rond je maat eerst af naar een heel getal voordat je dit doet. De meeste mannen hebben een mouwlengte van 23 tot 38 inches of 60 tot 95 cm

Jouw maat bepalen

Om de juiste maat overhemd aan te schaffen kun je beginnen met het meten van je mouwlengte. Dit kun je op 2 manieren doen. De Europese methode meet vanaf de top van de schouder (waar de arm begint) tot aan de pols. De Engelse methode meet vanaf het midden van de rug/nek tot aan de pols. Om de juiste maat te bepalen tel je hier nog een kwart inch of een halve centimeter bij op. Deze halve centimeter is belangrijk omdat het hemd nog iets kan krimpen in de was.

Mouwlengte 7

Op de website van Mouwlengte 7 kun je nog meer informatie vinden over het meten van de juiste maat overhemd. Na het bepalen van je maat is het zeer eenvoudig om online een perfect passend overhemd te bestellen. Een groot voordeel van online shoppen is dat jouw maat altijd te verkrijgen is. Tegenwoordig is er voor iedere lichaamsbouw een passend overhemd beschikbaar. De webshop van Mouwlengte7 heeft zich zelfs gespecialiseerd in aparte maten. Vooral lange mannen kunnen goed winkelen in deze webwinkel!