Slechte luchtkwaliteit kan verschillende gezondheidsklachten veroorzaken. Dagelijks ademen we zo ongeveer 200.000 liter lucht in, dat is best wel veel! Al helemaal wanneer je je voorsteld dat een groot deel van deze lucht bevuild is. Maar wij hebben voor u de oplossing: een luchtreiniger.

Wat is een luchtreiniger?

De luchtreiniger trekt als het ware de vuildeeltjes uit de aanwezige lucht. Vaak zijn dit de vuildeeltjes die allergieën kunnen veroorzaken, denk aan pollen, micro fijnstoffen of organische stoffen. Maar de luchtreiniger pakt ook bacteriën, virussen en geuren aan. Het is geen geheim meer dat onze  buitenlucht redelijk vervuild is. Maar wist u al dat onderzoek heeft aangetoond dat de lucht binnenshuis eigenlijk nog veel vuiler is? Aangezien we 90% van onze tijd binnen doorbrengen is dit best shockerend. Het is daarom helemaal niet zo’n gek idee om een luchtreiniger aan te schaffen.

Hoe werkt de luchtreiniger?

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers die anders te werk gaan. De meeste luchtreinigers maken gebruik van filters, UV licht of ionisatie. Dat eerste is eigenlijk de meest voorkomende soort, door middel van verschillende filters  zuigt de luchtreiniger het vuil uit de lucht. Hierna wordt de gereinigde lucht weer door het filter uitgeblazen. Sommige luchtreinigers hebben permanente filters, deze moeten met regelmatig worden gereinigd. U kunt ook kiezen voor een luchtreiniger met vervangbare filters. Een luchtreiniger die vuil bestrijdt met UV licht werkt als volgt: er wordt als het ware een UV lamp in de reiniger geplaatst, deze trekt de bacteriën en het vuil aan en weet ze door de warmte uit te schakelen. Deze manier van lucht reinigen komt eigenlijk maar weinig voor.

Nog meer voordelen van een luchtreiniger

Het schoonhouden van de lucht die u inademt kent nog veel meer voordelen. Wist u namelijk al dat het bij kan dragen aan minder schimmels in uw woning? Daarnaast zult u merken ook minder last te hebben van hooikoorts en zelfs astma patiënten geven aan minder last te hebben. En voor de mensen die in huis roken is het al helemaal een ontdekking, wat je neemt met de luchtreiniger direct afstand van die vieze rook geur in huis. Is dit toch niet helemaal wat u zoekt? Misschien past een luchtbevochtiger dan beter bij u. Deze wordt veel gebruikt door mensen die te weinig lucht vocht in de woning ervaren, wat kan leiden tot diverse klachten zoals hoofdpijn.