Een goede bedbodem is de basis voor een goede nachtrust! Wel belangrijk dus om te weten waar je op moet letten bij het uitzoeken van een bedbodem! In dit artikel lichten we het een en ander toe.

Soorten bedbodems

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw bed of een nieuwe bedbodem zal je al snel tot de ontdekking komen dat er heel veel soorten en types bestaan.

 

De meest voorkomende bodems zijn:

  • Lattenbodem
  • Spiraalbodem

Spiraalbodem

Een spiraalbodem is gemaakt van een vlechtwerk van metaaldraden. Het geeft veel ventilatie. Let op: deze bodem is alleen geschikt voor goede matrassen zoals pocketvering of traagschuim. Dit komt omdat de stevigheid en het comfort van het matras moet komen. Een spiraalbodem zelf biedt geen extra ondersteuning of comfort.

Lattenbodem

Een lattenbodem is samengesteld uit diverse latten. Deze latten bieden ondersteuning, comfort en vering. Hoe meer latten je hebt hoe beter de ondersteuning is. Dit komt omdat het gewicht beter verdeeld kan worden over meerdere latten. Er is een groot onderscheid in kwaliteit van deze bedbodems. De meest basic bodem heeft geen extra functionaliteit. Maar ga je een tandje hoger dan kom je al snel bodems tegen met extra schoudercomfort of stevigheid rondom het heupgebied.  Lattenbodems zijn geschikt voor alle soorten matrassen.

 

Tip: kies voor het grootste comfort voor een bodem waarbij de latten over het frame heen zijn gemonteerd. De vering van de bodem is dan optimaal, ook de zijkanten veren dan mee.

Verstelbare bodems

Wil je extra comfort in je slaapkamer? Kies dan voor een verstelbare bodem. Ideaal voor als je nog lekker wilt lezen of TV kijken in bed. Ook bij lichamelijke ongemakken kan het soms erg prettig zijn je hoofd- of voeteneinde wat te verstellen. Keuzes die je kunt maken op het gebied van verstelbare bodems:

  • Handmatig verstelbaar
  • Elektrisch verstelbaar
  • Alleen hoofdeind te verstellen
  • Zowel hoofd- als voeteneind te verstellen

 

Let op: kies je voor een verstelbare bodem zorg er dan voor dat je matras hier ook voor geschikt is!