Zoals bekend hebben elektrische scooters heel veel voordelen. Waar echter minder aandacht voor is, is dat deze vervoersmiddelen ook een paar nadelen met zich meebrengen. Dat is onverstandig, want het is altijd goed om gedegen onderzoek te doen voordat je overgaat tot de aanschaf van een scooter. Daarom zullen we in dit artikel bespreken op welke zaken je nog allemaal moet letten.

De prijs

Op dit moment zijn elektrische scooters duurder dan scooters met een benzinemotor. Per kilometer is het rijden op een elektrische scooter echter goedkopen. Het is dus goed om uit te rekenen hoeveel je met je scooter gaan rijden en wat dit kost. Hoe meer kilometers je maakt, hoe gunstiger de berekening zal uitvallen voor een elektrische scooter.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/ 

Het bereik

Het eerste nadeel van een elektrische scooter is het bereik van de hedendaagse accu’s. Hoewel er al veel vooruitgang is geboekt, kun je op een volle accu minder ver rijden dan op een volle tank benzine. Gemiddeld kun je op een benzinescooter zo’n 200 kilometer rijden. Bij elektrische scooters is het bereik ongeveer 80 km. Dat is een groot verschil en het is dan ook belangrijk om te bepalen of dit in jouw situatie een doorslaggevend argument is. 

Als je woon-werkverkeer slechts 20 km bedraagt kun je met een elektrische scooter uitstekend uit de voeten. Als het echter 50 km enkele reis is en je hebt op het werk geen mogelijkheden om de accu op te laden, dan is dat wellicht een reden om toch voor een scooter op benzine te kiezen.

Je kunt dan nog wel kijken of je voor de scooter een extra accupakket kunt kopen waardoor de langere afstand toch goed te doen is.

De accu

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische scooter is de accu. Het is niet alleen noodzakelijk om je goed te laten informeren over de afstand die je ermee kunt rijden. 

Daarnaast moet je ook weten dat een accu gemiddeld 2000 keer kan worden opgeladen. Daarna zal de accu vervangen moeten worden. Dit is vrij prijzig en het is dan ook verstandig om je te oriënteren hoe duur een nieuwe accu voor de elektrische scooter ongeveer zal zijn. 

Het zal duidelijk zijn dat een grotere accu minder vaak opgeladen hoeft te worden. Deze zal dus in principe langer meegaan. Het nadeel is wel dat grotere accu’s duurder in de aanschaf zijn. 


Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Conclusie

Een elektrische scooter biedt veel voordelen, zoals het gemak van thuis opladen, geen benzinedampen en ze zijn fluisterstil. Toch moet je voor aanschaf ook goed over de nadelen die we in dit artikel hebben besproken nadenken zodat je een verstandige keuze voor jouw situatie maakt.